Νάτσος με σάλσα αβοκάντο και Μακεδονικό Ταχίνι

Ετοιμάστε σπιτικά νάτσος με αραβικές πίτες, δίνοντας μια πιο μεσογειακή νότα στο σνακ αυτό! Σπιτικά, γεμάτα γεύση και θρεπτικά συστατικά, αυτά τα νάτσος θα γίνουν το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων αφού μπορούν να ετοιμαστούν μέσα σε χρόνο – μηδέν!

Υλικά

  • 4 αραβικές πίτες
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 2 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 λάιμ
  • 3 κ.τ.σ. Μακεδονικό Ταχίνι
  • 1 χούφτα κόλιανδρο ή μαϊντανό
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • Λίγο κρεμμύδι
  • 2 κ.τ.σ. γιαούρτι
  • Μπαχαρικά (1 κ.τ.γ. αλάτι, 1 κ.τ.γ. ζάχαρη, ½ κ.τ.γ. κύμινο, 1 κ.τ.γ. πάπρικα, πιπέρι)
  • 90 γρ κουβερτούρα χοντροκομμένη

Οδηγίες Εκτέλεσης

  • Κόβετε σε ακανόνιστα κομμάτια ή τριγωνάκια τις αραβικές πίτες. Τις απλώνετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τις ραντίζετε με ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά για να λαδωθούν όλα τα κομμάτια.
  • Σε ένα μπολάκι, βάζετε τα μπαχαρικά, ανακατεύετε και πασπαλίζετε τις αραβικές για να πάει παντού. Ψήνετε για 5 λεπτά στους 200°C (ανάλογα με τον φούρνο, μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο).

Για τη σάλτσα

  • Καθαρίζετε και κόβετε σε μικρό καρεδάκι το αβοκάντο και τις ντομάτες.
  • Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το σκόρδο και τα βάζετε όλα σε ένα μπολ.
  • Τέλος, προσθέτετε 2 κ.τ.σ. από το Μακεδονικό Ταχίνι, τον χυμό από μισό λάιμ και ανακατεύετε.
  • Σερβίρετε τα νάτσος σε ένα πιάτο και από πάνω τη σάλτσα με το αβοκάντο, το γιαούρτι που έχετε αραιώσει σε λίγο νερό, λίγο κόλιανδρο, κρεμμυδάκι φρέσκο και λάιμ.
  • Ολοκληρώνετε ραντίζοντας με το Μακεδονικό Ταχίνι που έχει περισσέψει.