Μπισκότο στο ταψί με σοκολάτα και Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι

Μπισκότο με σοκολάτα και Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι στο ταψί: μια γευστική εμπειρία που δεν θέλετε να χάσετε!
Πορτοκάλι και σοκολάτα ενωμένα σε ένα κολασμένο μπισκότο! Μην χάνετε χρόνο… μοιράστε κουτάλια και ξεκινήστε!

Υλικά

  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. καστανή ζάχαρη
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • 150 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι
  • 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 90 γρ. κουβερτούρα χοντροκομμένη

Για το γαρνίρισμα

Οδηγίες Εκτέλεσης

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει.
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε.
  • Προσθέτουμε το Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Σε ένα άλλο μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα του μίξερ, μέχρι να ενωθούν.
  • Σε ένα βουτυρωμένο σκεύος (διαμέτρου 23 – 26 εκ) απλώνουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα.
  • Ρίχνουμε τα μισά κομμάτια της κουβερτούρας και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Τοποθετούμε από πάνω τα άλλα μισά κομμάτια σοκολάτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, για 25 – 30 λεπτά.
  • Όταν οι άκρες πάρουν χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμο.
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να κρυώσει.
  • Σερβίρουμε με παγωτό στη μέση και γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα και Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι.

Καλή απόλαυση!

Τη συνταγή επιμελήθηκε η food blogger Ειρήνη Ζεβελάκη (Paxxi).