Μπισκότο με σοκολάτα και Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι στο ταψί

Χρόνος Προετοιμασίας
35 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος
30 λεπτά

Συνολικός Χρόνος
45 λεπτά

Μπισκότο με σοκολάτα και Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι στο ταψί: μια γευστική εμπειρία που δεν θέλετε να χάσετε!
Πορτοκάλι και σοκολάτα ενωμένα σε ένα κολασμένο μπισκότο! Μην χάνετε χρόνο… μοιράστε κουτάλια και ξεκινήστε!

Υλικά

  • 125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 30 γρ ζάχαρη
  • 140 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κγ εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • 150 γρ Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι
  • 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ αλεύρι μαλακό
  • 1 κγ μπέικιν πάουντερ
  • ½ κγ αλάτι
  • 90 γρ κουβερτούρα χοντροκομμένη

Για το γαρνίρισμα

Οδηγίες Εκτέλεσης

  • Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει.
  • Ρίχνετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε.
  • Προσθέτετε το Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Σε ένα άλλο μπολ,  αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Τα προσθέτετε σταδιακά στο μείγμα του μίξερ, μέχρι να ενωθούν.
  • Σε ένα βουτυρωμένο σκεύος (διαμέτρου 23 – 26 εκ) απλώνετε τη μισή ποσότητα από το μείγμα.
  • Ρίχνετε τα μισά κομμάτια της κουβερτούρας και σκεπάζετε με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Τοποθετείτε από πάνω τα άλλα μισά κομμάτια σοκολάτας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 25 – 30 λεπτά.
  • Όταν οι άκρες πάρουν χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμο.
  • Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε 2 – 3 λεπτά να κρυώσει.
  • Σερβίρετε με παγωτό στη μέση και γαρνίρετε με λιωμένη σοκολάτα και Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι.