Μπισκότα με Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο

Ιδανικό συνοδευτικό για το γάλα, τον καφέ ή ακόμα και… σκέτα! Νηστίσιμα και υγιεινά, χωρίς ζάχαρη και χωρίς τύψεις!

Υλικά

  • 250 γρ αλεύρι βρώμης
  • 300 γρ Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο
  • 100 γρ φουντούκια, χοντροσπασμένα
  • 100 γρ μέλι
  • 15 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα

Οδηγίες Εκτέλεσης

  • Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τη βρώμη και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύτε με έναν αυγοδάρτη.
  • Στη συνέχεια, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και δουλεύετε το μείγμα με τα χέρια σας (είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε γάντια μας χρήσης σε αυτό το σημείο).
  • Όταν μετά από λίγα λεπτά το μείγμα ομογενοποιηθεί, πλάθετε στρόγγυλα μπαλάκια.
  • Καλύπτετε με λαδόκολλα ένα ταψί και τοποθετείτε τα μπισκότα, αφού τους έχετε δώσει σχήμα. Οι αναλογίες βγάζουν περίπου 18 μπισκότα.
  • Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 7 λεπτά.
  • Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου

Tips

  • Είναι πολύ σημαντικό να τηρήσετε την ώρα ψησίματος. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 7 λεπτά. Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Ακόμα και αν σας φαίνονται πολύ μαλακά εκείνη τη στιγμή, μόλις κρυώσουν θα “δέσουν”.
  • Αν δεν έχετε αλεύρι βρώμης, απλά χτυπάτε τη βρώμη στο blender μέχρι να γίνει σκόνη.
  • Μπορείτε να ετοιμάσετε την ίδια συνταγή και με Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι, αν θέλετε να φτιάξετε μπισκότα πορτοκαλιού.