Κρέμα σοκολάτας με Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο

Κρέμα σοκολάτας με ταχίνι και καραμελωμένα φιστίκια σημαίνει πολλά αγαπημένα υλικά μαζί!

Πανεύκολο, νηστίσιμο και vegan γλυκό, υγιεινό και χωρίς πολλή ζάχαρη (ειδικά αν αφήσετε εκτός και τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς) για όλες τις ώρες της μέρας. Μια κρέμα (γκανάζ) σοκολάτας με τη σταθερή δομή που της προσφέρει το Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο, ιδανική ακόμα και για ένα θρεπτικό άλειμμα πάνω σε ζεστό ψωμί!

Υλικά

Για την κρέμα

  • 120 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες
  • 1 3/4 κούπα φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 3/4 κούπα Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο
  • 1/2 κούπα μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 1/2 κούπα καραμελωμένα φιστίκια σπασμένα
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τα καραμελωμένα φιστίκια

  • 100 γρ ανάλατα φιστίκια
  • 85 γρ ζάχαρη

Οδηγίες Εκτέλεσης

Για την κρέμα

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα και περιμένετε μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού.
  • Αφαιρείτε από τη φωτιά και τη ρίχνετε σε μπασίνα στην οποία έχετε προσθέσει σοκολάτα, μέλι και Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο.
  • Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βάζετε το αλάτι και τα σπασμένα φιστίκια. Σερβίρετε σε ποτήρια ή μπολάκια και γαρνίρετε με έξτρα φιστίκια.
  • Κρυώνετε στο ψυγείο ή εκτός, αν θέλετ μια πιο μαλακή ρευστή υφή.

Για τα καραμελωμένα φιστίκια

  • Απλώνετε τους ξηρούς καρπούς σε ένα αντικολλητικό ταψί και τους ψήνετε στον φούρνο, στους 100°C, για 10′.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε τη μισή ζάχαρη, ανακατεύετε συνεχώς με μια ξύλινη σπάτουλα και μόλις τη δείτε να γίνεται καραμέλα, προσθέτετε λίγη ακόμα.
  • Επαναλαμβάνετε, πάντα σε μέτρια φωτιά, μέχρι όλη η ποσότητα ζάχαρης να γίνει καραμέλα. Μόλις πάρει χρυσό χρώμα, ρίχνετε μέσα τα φιστίκια ζεστά και ανακατεύετε.
  • Σε περίπου 3’-4’, μόλις η καραμέλα αρχίζει να σκουραίνει, τη βγάζετε από το τηγάνι και την απλώνετε σε λαδόκολλα μέσα σε ταψί ή πάνω σε μαρμάρινο πάγκο.
  • Αφήνετε να κρυώσει καλά και τη θρυμματίζετε με μαχαίρι ή με τα χέρια σας.