Φακοσαλάτα με sauce από Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι

Μια ιδιαίτερη, δροσερή, υγιεινή σαλάτα για να απογειώσει το τραπέζι σου και να συντροφεύσει το φαγητό σου!

Θα χρειαστείς:

  • 200 γρ. φακές
  • 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 250 γρ. μανούρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. σκορδόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 κ.γ. Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι
  • 5ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες Εκτέλεσης

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ηλιέλαιο και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκορδόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι, τις φακές και νερό τόσο ώστε να τις καλύψει.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε μέχρι να βράσουν.
  • Όταν είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Προαιρετικά μπορούμε να τις περάσουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, τοποθετούμε το μανούρι και με προσοχή το γυρνάμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Στη συνέχεια, το αφαιρούμε και το κόβουμε στα τέσσερα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι και το ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο για να γίνει ρευστό.
  • Ανακατεύουμε τις φακές με τα ντοματίνια, τις βάζουμε σε ένα πιάτο και τοποθετούμε πάνω τα κομμάτια από το μανούρι.
  • Με ένα κουτάλι ρίχνουμε το Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι στη φακοσαλάτα.

Καλή απόλαυση!