Ατομικά αφράτα τσουρέκια με Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο

Αφράτα, απολαυστικά, ατομικά τσουρέκια, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Η λαχταριστή τους γέμιση τα κάνει το ιδανικό κολατσιό για το γραφείο, την εκδρομή ή το σχολείο, όλο το χρόνο!

Υλικά

  • 1 βάζο (350 γρ) Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο
  • 1.200 γρ αλεύρι για τσουρέκι
  • 350 γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 140 γρ βούτυρο μαλακό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 450 γρ γάλα
  • 1 βανίλια
  • 10 γρ μαχλέπι
  • 1 κ.τ.γ. μαστίχα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/2 κ.τ.γ. αλάτι

Για το ψήσιμο

  • 1 αυγό
  • 1 κ.τ.σ. νερό
  • Αμύγδαλο φιλέ

Οδηγίες Εκτέλεσης

    • Ζυγίζετε όλα τα υλικά και τα βάζετε σε μπολάκια.
    • Ρίχνετε 250 γρ από το γάλα και 50 γρ από το αλεύρι σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ανακατεύετε, μέχρι να δέσει, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (αυτό το μείγμα θα βοηθήσει το τσουρέκι μας να γίνει ακόμα πιο μαστιχωτό).
    • Στη συνέχεια, βάζετε το μείγμα σε ένα μπολάκι σκεπασμένο με μεμβράνη και το αφήνετε να κρυώσει.
    • Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζετε το υπόλοιπο γάλα (200 γρ) και αφού ζεσταθεί λίγο, το αφαιρείτε από τη φωτιά και προσθέτετε τη μαγιά, 2 κ.τ.σ. από τη ζάχαρη και 3 κ.τ.σ. από το αλεύρι. Ανακατεύετε με σύρμα χειρός, σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε να φουσκώσει.
    • Στον κάδο του μίξερ βάζετε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα να αφρατέψουν. Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι (κρατώντας 100 γρ στην άκρη γιατί θα σας χρειαστούν αργότερα), το ξύσμα, τη βανίλια, το ζυμαράκι που φτιάξατε στην αρχή, το μείγμα με το ζεστό γάλα και τη μαγιά, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το αλάτι και το βούτυρο. Χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
    • Όταν η ζύμη γίνει μια μπάλα, τη μεταφέρετε σε πάγκο που έχετε αλευρώσει λίγο και ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία (αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο από το αλεύρι που έχετε κρατήσει).
    • Ανοίγετε με τα χέρια τη ζύμη και μετά με τον πλάστη σας, με προσοχή ώστε να έχει παντού αλεύρι ο πάγκος σας. Υπολογίζετε να ανοίξετε τη ζύμη σας τόσο, ώστε σε αυτό το σήμειο, να μπορείτε να την κόψετε σε 9 κάθετες λωρίδες.
    • Ανοίγετε το βάζο με το Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο, μεταφέρετε το ταχίνι σε μπολ και το ζεσταίνετε σε φούρνο μικροκυμάτων στα 300-400 watt για 40 δευτερόλεπτα.
    • Στη συνέχεια, το απλώνετε στο κέντρο της κάθε λωρίδας ζύμης και κλείνετε καλά, ενώνοντας τις δυο πλευρές της. Τυλίγετε κάθε «φυτίλι» γεμιστής ζύμης σαν σαλιγκάρι.
    • Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετείτε 4 σαλιγκαράκια. Τα αφήνετε σκεπασμένα με πετσέτα για μισή ώρα, αλείφετε με αυγό που έχετε αραιώσει και χτυπήσει με νερό και ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 18 λεπτά.