Όλα ξεκίνησαν πριν από έναν αιώνα περίπου, όταν η οικογένεια Χαΐτογλου έφτασε στη Θεσσαλονίκη, από τη Μικρά Ασία.
Ό,τι πιο πολύτιμο έφερε μαζί της τότε δεν ήταν τα υπάρχοντά της, αλλά η αγάπη της για τις οικογενειακές παραδόσεις και η μυστική οικογενειακή συνταγή για ένα αγαπημένο γλυκό, φτιαγμένο με εκλεκτό σουσάμι, τον «Χαλβά».

Το 1924, λοιπόν, η οικογένεια ανοίγει ένα μικρό, ταπεινό κατάστημα αφοσιωμένο στη δημιουργία νόστιμου χειροποίητου χαλβά, συνεχίζοντας με αγάπη και σεβασμό την Τέχνη ολόκληρων γενεών, όπως ακριβώς της κληροδοτήθηκε.

Ο καιρός περνά, η χειροποίητη εκλεκτή λιχουδιά κερδίζει όλο και περισσότερους λάτρεις και το μικρό κατάστημα γίνεται μεγάλος πόλος έλξης για όλους όσοι είχαν την τύχη να δοκιμάσουν και, αναπόφευκτα, να αγαπήσουν αυτόν τον χαλβά.
Όσα χρόνια κι αν πέρασαν όμως, κάποια πράγματα δεν άλλαξαν ποτέ.
Tο πάθος της οικογένειας για τη δημιουργία των καλύτερων ποιοτικά προϊόντων, αμείωτο.
Η μυστική συνταγή που ενσωματώνει την κληρονομιά γενεών, απαράλλακτη.
Το εμβληματικό σύμβολο της γυναικείας μορφής με την παραδοσιακή βορειοελλαδίτικη φορεσιά, συγκινητικά διαχρονικό.

«Η γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη» ή η «Μακεδονοπούλα» -όπως έγινε ευρέως γνωστή η καμαρωτή, χαριτωμένη φιγούρα χωρίς όνομα- ξεκίνησε ως σύμβολο, ώστε να βοηθήσει τον κόσμο να αναγνωρίζει τον αγαπημένο του «Μακεδονικό Χαλβά» πλέον, σε μια εποχή που πολλοί δεν μπορούσαν καν να διαβάσουν!

Και ενώ η εικόνα εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου, η «Μακεδονοπούλα» εξακολουθεί να είναι το περήφανο έμβλημα της οικογένειας Χαΐτογλου, ενσωματώνοντας τις ρίζες, την κληρονομιά και την παράδοσή της.

Και σήμερα, με αυτές τις αξίες ως το μεγαλύτερό μας κεφάλαιο, συνεχίζουμε την αποστολή μας στην οικογένεια Χαΐτογλου. Με πάθος, αγάπη και περηφάνια γι’ αυτό που κάνουμε, μοιραζόμαστε τη μοναδική μας κληρονομιά, την Τέχνη μας και τα αγαπημένα μας προϊόντα με κάθε οικογένεια σε κάθε άκρη αυτού του Τόπου.

Περισσότερες από τέσσερις γενιές Χαΐτογλου σάς ευχαριστούμε που μας το αναγνωρίζετε με την προτίμησή σας.