Γνωρίστε μας

Όλα ξεκίνησαν πριν από έναν αιώνα, όταν η οικογένεια Χαΐτογλου έφτασε στη Θεσσαλονίκη, από τη Μικρά Ασία.

Ό,τι πιο πολύτιμο έφερε μαζί της τότε δεν ήταν τα υπάρχοντά της, αλλά η αφοσίωσή της στις οικογενειακές παραδόσεις και η πολύτιμη γνώση για την προσεγμένη επιλογή και μεταχείριση του εκλεκτού σουσαμιού, που αποτελεί την πρώτη ύλη για το εξαιρετικό ταχίνι.

Το 1924, λοιπόν, η οικογένεια ανοίγει ένα μικρό κατάστημα αφοσιωμένο στη δημιουργία του καλύτερου ταχινιού και του πιο νόστιμου, χειροποίητου σουσαμένιου χαλβά, συνεχίζοντας με αγάπη και σεβασμό την τέχνη των προηγούμενων γενεών, όπως ακριβώς της κληροδοτήθηκε.

Όσο ο καιρός περνά, τα παραδοσιακά αυτά προϊόντα με τη μοναδική γεύση, γίνονται όλο και πιο αγαπητά από τον κόσμο που τα δοκιμάζει και το μικρό κατάστημα γίνεται μεγάλος πόλος έλξης.

Το Μακεδονικό Ταχίνι κερδίζει έτσι επάξια μία  θέση σε κάθε ελληνικό τραπέζι, με τον κόσμο να το επιλέγει για την υψηλή θρεπτική του αξία, την άριστη ποιότητά του και την ξεχωριστή, πλούσια γεύση του.

Όσα χρόνια κι αν πέρασαν όμως, κάποια πράγματα δεν άλλαξαν ποτέ.

Το πάθος της οικογένειας για τη δημιουργία των καλύτερων ποιοτικά προϊόντων, αμείωτο.

Η παρακαταθήκη μίας ολόκληρης οικογενειακής παράδοσης, απαράλλακτη.

Το εμβληματικό σύμβολο της γυναικείας μορφής με την παραδοσιακή βορειοελλαδίτικη φορεσιά, συγκινητικά διαχρονικό.

Αυτή η καμαρωτή, χαριτωμένη φιγούρα, που έγινε ευρέως γνωστή ως «Μακεδονοπούλα», ξεκίνησε ως σύμβολο των προϊόντων μας και έμελλε να καθιερωθεί ως το σήμα κατατεθέν του Μακεδονικού Ταχινιού μέχρι και σήμερα.

Και ενώ η εικόνα μας εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου, η «Μακεδονοπούλα» εξακολουθεί να είναι το περήφανο έμβλημα της οικογένειας Χαΐτογλου, ενσωματώνοντας τις ρίζες, την κληρονομιά και την παράδοσή της.

Και σήμερα, με αυτές τις αξίες ως το μεγαλύτερό μας κεφάλαιο, συνεχίζουμε την αποστολή μας. Με πάθος, αγάπη και περηφάνια γι’ αυτό που κάνουμε, μοιραζόμαστε τη μοναδική μας κληρονομιά, την τέχνη μας και τα αγαπημένα μας προϊόντα με κάθε οικογένεια σε κάθε άκρη αυτού του τόπου.

Περισσότερες από τέσσερις γενιές Χαΐτογλου, σας ευχαριστούμε που μας το αναγνωρίζετε με την προτίμησή σας.