

Ξεπερνώντας κάθε … μικρό εμπόδιο στη διαδρομή.

Η μονάδα επεξεργασίας σουσαμιού αποτελεί την πιο σύγχρονη μονάδα-πρότυπο επεξεργασίας και μεταποίησης σουσαμιού παγκοσμίως.
Εκεί, το σουσάμι περνά από πολλά στάδια καθαρισμού που, με ήπιο τρόπο και απόλυτο σεβασμό προς τον σπόρο, απομακρύνουν ξένα σώματα όπως χώμα, φύλλα και κλαδάκια.




που το ξεπλένει λυτρωτικά…

Το σουσάμι πλένεται με καθαρό, πόσιμο νερό το οποίο ελέγχεται τακτικά, τόσο στο σημείο παραλαβής όσο και πριν από τη χρήση του.




Ένα ταξίδι που του προσφέρει το χρόνο για να ξαποστάσει…
Να αποστειρωθεί….
Και να ψηθεί ομοιόμορφα.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής, που έχει αναπτυχθεί με δική μας πρωτοβουλία και τεχνογνωσία και έχει πιστοποιηθεί από παγκοσμίου φήμης ινστιτούτο, εξαλείφεται πλήρως η παρουσία επιβλαβών μικροοργανισμών στο σουσάμι.
Παράλληλα, μέσω πρωτοποριακής διαδικασίας που έχει αναπτυχθεί βάσει δικής μας τεχνογνωσίας και είναι αποτέλεσμα έρευνας και μελέτης ετών, κάθε σπόρος ψήνεται ομοιόμορφα και αποκτά τη μοναδική, ελαφρώς καβουρδισμένη γεύση που τον χαρακτηρίζει.




εκείνης που ανακάλυψαν οι πρόγονοί μας σε ένα επιβλητικό βουνό
στα παράλια της Μικράς Ασίας και που μέχρι σήμερα
βρίσκεται στην καρδιά των πιο σύγχρονων μύλων μας.

Έναν αιώνα πριν, οι πρόγονοί μας ανακάλυψαν αυτά τα μοναδικά βράχια, που σκαλίζονται στο χέρι από τεχνίτες με γνώση και εμπειρία που περνάει από γενιά σε γενιά και με εργαλεία που έχουν φτιαχτεί από εμάς.




σκορπώντας απλόχερα τα αρώματά του.

Οι παραδοσιακοί πέτρινοι μύλοι αλέθουν με τον πιο φυσικό τρόπο το σουσάμι, δίνοντας στο Μακεδονικό Ταχίνι την εκλεπτυσμένη, ασύγκριτη γεύση και τα φίνα αρώματα που το κάνουν να ξεχωρίζει.




Κι αφού παστεριωθεί, παίρνει περήφανα τη θέση του σε ένα γυάλινο βάζο Μακεδονικό Ταχίνι
που κλείνει μέσα του την αφοσίωση, τη γνώση και την καινοτομία ενός ολόκληρου αιώνα.

Προκειμένου να διασφαλίσουμε την απουσία επιβλαβών μικροοργανισμών στο ταχίνι, εφαρμόζουμε πιστοποιημένη μέθοδο παστερίωσης που έχει αναπτυχθεί βάσει δικής μας τεχνογνωσίας και εξασφαλίζει ότι το ταχίνι πληροί τα υψηλότερα κριτήρια υγιεινής και ποιότητας.




Πάντα γευστικό.
Πάντα με σεβασμό στην ίδια τη Φύση που το γέννησε.

Με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον, έχουμε αναπτύξει με δικής μας πρωτοβουλία μέθοδο που εξασφαλίζει την κατανάλωση 80% λιγότερης ενέργειας για το ψήσιμο του σουσαμιού, συγκριτικά με τους συμβατικούς τρόπους ψησίματος.
Το νερό που χρησιμοποιείται για το πλύσιμο του σουσαμιού υπόκειται σε βιολογικό καθαρισμό και επαναχρησιμοποιείται για πότισμα.
Σε όλα τα στάδια επεξεργασίας γίνεται αποκλειστική χρήση μηχανικών διαδικασιών ενώ τα υπολείμματα που προκύπτουν από τα στάδια καθαρισμού αξιοποιούνται πλήρως, με αποτέλεσμα τη μηδενική επιβάρυνση του περιβάλλοντος.



